Programma

Dagprogramma

Hier vind je de globale planning van de Why We Worship dag. De belangrijkste programma-onderdelen zijn vetgedrukt.

Verder vind je op deze pagina alle workshops en seminars die je kunt kiezen in de beide workshop rondes en wie ze geven.

Globaal programma

9.30 Koffie, thee en ontmoeting
10.00 Welkom en aanbidding
10.45 Keynote 'Why We Worship'
11.30 Pauze
11.45 Q&A over aanbidding
12.30 Lunch pauze
13.30 Workshop ronde 1

15.00 Pauze
15.30 Workshop ronde 2
17.00 Plenaire afsluiting van de workshops
17.15 Dinerpauze
19.00 Inloop
19.30 Worshipnight
22.00 Einde

Workshop programma

Lees hier vast welke workshops of seminars je wil volgen, je kan je top 3 opgeven op het aanmeldingsformulier.

Workshop Drums

Door Jeroen van Santen

Jeroen is getrouwd met Jelma, trotse vader van Eli en drummer van beroep. Hij speelt in de seculiere wereld, maar aanbidding heeft stiekem zijn hart. Je kan hem onder andere kennen als drummer van Soul Survivor, Amanda Lock, Kees Kraayenoord en Hanne de Vries. Bij Why We Worship geeft hij jou handvatten om een betere drummer te worden in je worship band.

Workshop Aanbidding leiden

Door Amanda Lock

Amanda kan je kennen als aanbiddingsleider van Soul Survivor, de EO jongerendag en New Wine. Ze is getrouwd met Christiaan en trotse moeder van Liam. Amanda leidt al sinds haar tienerjaren aanbidding op grote, maar ook kleine podia aanbidding. Hoe leid je nou aanbidding? Hoe stel je een setlist op? Wat is flow en hoe bereik je dat? Deze en andere vragen komen aan bod in Amanda's workshop.

Workshop Akoestisch gitaar

Door Joël van Dingen

Joël geeft al heel wat jaren muziekles op akoestisch, elektrisch en basgitaar: www.joelvandingen.com. In zijn workshop neemt hij je op een praktische manier mee naar onderwerpen als akkoorden en toonsoorten, slagjes en hij gaat in op je functie in de band. Verder is er veel ruimte voor vragen en interactie. Joël houdt van koken, lekker eten, muziek en gezelligheid.

Workshop Elektrisch gitaar

Door Arend Jansen

Arend kan je kennen van de EO jongerendag. Hij is getrouwd met Denise en is naast muzikant part time leerkracht op een basisschool. Al jaren speelt Arend de sterren van de hemel met allerlei bands zoals bijvoorbeeld The Psalm Project. Omdat Arend 's avonds weer ergens anders moet spelen kan hij alleen een workshop geven in de eerste ronde. Meld je dus snel aan, want als de workshop vol is kan je er niet meer bij!

Workshop Zang

Door Eveline Cocu

Als je een beetje oplet zie je Eveline Cocu regelmatig voorbij komen. Ze heeft o.a. backings gezongen bij Nick en Simon, Gerard Joling en Jandino, De 3J's en Pearl Joan. Ook is ze te horen in verschillende jingles. In 2014 kwam ze met haar eigen debuutalbum en won daarmee een zilveren duif award! Eveline inspireert je om nóg meer uit je stem te halen.

Workshop Piano & toetsen

Door Maurits

Maurits woont op een mooi boerderijtje in de middle of nowhere in Woudenberg en hij speelt al jaren toetsen bij verschillende worshipbands. Hij houdt stiekem enorm van Toto en wat progressievere muziek, maar ook aanbiddingsmuziek maakt hij graag. Geef je op voor deze workshop en leer meer over hoe jij je piano skills kunt verbeteren om nog beter uit de verf te komen.

Workshop Basgitaar

Door Bram Alblas

Ben jij bassist in je kerk en wil je graag verbeteren in je spel, tips en tricks leren en gerichte skills leren voor het spelen in een aanbiddingssetting? Meld je dan aan voor deze workshop. Bram Alblas neemt je mee in de wondere wereld van ritme en bastonen. Bram is de bassist van de bands Salt en Magnavox Radio. Daarnaast studeert hij theologie, is hij jongerenwerker en docent levensbeschouwing.

Workshop Live sound

Door Mattijs van der Pol

Ben jij geluidstechnicus in jouw gemeente? Mattijs heeft zijn eigen onderneming op het gebied van geluidstechniek en geeft een inspirerende workshop voor iedereen die meer wil leren over live sound. Hij neemt je mee in de wereld van techniek, gevoel en muziek zodat je na de workshop in staat bent je eigen mix nog beter te maken!

Workshop Songwriting

Door Jasper Siegers

Ben je bezig nieuwe liederen te schrijven, of wil je dat graag gaan doen? Dan is de workshop songwriting voor jou. In de workshop neemt Jasper je mee in nieuwe inzichten hoe je liedjes kunt schrijven, welke manieren er zijn om nieuwe songs op te bouwen en hoe je je creatieve proces op gang kunt brengen. Benieuwd? Schrijf je dan in voor deze workshop.

Creatieve workshop: Bible (Art) Journaling

Door Sigrid Pieterman

Sigrid is creatief therapeut en speelt heel veel verschillende instrumenten: Gitaar, viool, saxofoon, een heel scala aan fluiten en nog veel meer. Sigrid laat je kennis maken met Bible (Art) Journaling, een creatieve manier van met de Bijbel bezig zijn. In de workshop ga je een tekst creatief vormgeven, waardoor je het op een andere manier verwerkt, en het ook op een andere manier binnen kan laten komen.

Seminar Aanbidding en de tempeldienst

Door Menno Helmus

Menno is leider van Vineyard BeNeLux, hij is voorganger van Vineyard gemeentes Wageningen en Amersfoort en is getrouwd met Marian. Samen hebben ze vier kinderen. Hij heeft een inspirerende en interactieve spreekstijl, waarmee hij je meeneemt in een verhaal dwars door de bijbel. Hij geeft je een interessante kijk op aanbidding, waarmee jij vol frisse inzichten aan de slag kunt in je eigen gemeente.

Seminar Doen wat je zingt

Door Jaap Wisse

In het oudtestamentische Hebreeuws zijn er zeven woorden voor aanbidding. Elk daarvan heeft een specifiek geestelijk maar ook fysiek karakter. Het gaat om doen wat je zingt: aanbid met alles wat je in huis hebt... Laten we dat samen eens proberen!

Seminar Aanbidding & gerechtigheid

Door Herco van Houwelingen

Herco werkt bij International Justice Mission, waar hij zich inzet tegen slavernij. Hij is getrouwd met Wilmie, heeft twee zoons en heeft een grote passie om recht te doen en het onrecht de wereld uit te zien gaan. Laat je inspireren en ontdek de relatie tussen aanbidding en gerechtigheid.

Seminar Aanbidding in geest en waarheid

Door Julia Kraan

Jezus zegt dat ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid... We horen het vaker voorbij komen, maar wat betekent dit nou eigenlijk voor ons en onze aanbidding? Julia geeft antwoord op deze vragen, en inspireert je om ook in je eigen gemeente met dit thema aan de slag te gaan.