Programma

Dagprogramma

Globaal programma

Hier vind je de globale planning van de Why We Worship dag.
De belangrijkste programma-onderdelen zijn vetgedrukt.

Verder vind je op deze pagina alle workshops en seminars die
je kunt kiezen in de beide workshop rondes en wie ze geven.


9.30 Koffie, thee en ontmoeting
10.00 Welkom en aanbidding
10.45 Keynote
11.30 Pauze
11.45 Q&A over aanbidding
12.30 Lunch pauze

13.30 Workshop ronde 1
14.45 Pauze
15.00 Workshop ronde 2
16.15 Afsluiting met aanbidding
16.30 Café, hapjes en ontmoeting
17.45 Einde

Keynote spreker

Bart Visser

Bart Visser kan je kennen als pianist en arrangeur van projecten van o.a. Opwekking, Sela en Psalmen voor Nu. In zijn keynote in de ochtendsessie gaan we samen nadenken over de relatie tussen muziek, theologie en leiderschap in de praktijk.

Bart studeerde piano en theologie, is voorganger in De Lichtboog in Houten (NGK) werkt voor New Wine NL. Samen met Peter Dijkstra schreef hij het boek Muziekteams, een praktisch handboek voor muziek in jouw kerk, een echte aanrader die we ook op de boekentafel aanbieden.

Overzicht workshop programma

Eerste ronde

Workshop zingen als backing vocal door Frans Korpershoek
Workshop drummen in worship setting door Jeroen van Santen
Workshop akoestisch gitaar voor beginners door Ben van Essen
Workshop piano voor beginners
Workshop toetsen & sounds door Henny Mugge
Workshop elektrisch gitaar door Arend Jansen
Workshop geluidstechniek door Robert Knikker
Workshop songwriting (deel 1) door William Wixley
Workshop & seminar aanbidding leiden (deel 1: theorie) door Jasper Siegers en Julia Kraan
Seminar ‘Leiding geven aan je muziekteam’ voor beginners door Michiel van Heusden
Seminar ‘De rol van solo-instrumenten’ door Sjoerd Visser
Seminar ‘Aanbidden als je het moeilijk hebt’ door Menno Helmus

Klik hier voor meer info over de workshops in ronde 1

Tweede ronde

Workshop zingen als backing vocal door Frans Korpershoek
Technische workshop drums door Dennis de Graaff
Workshop akoestisch gitaar voor gevorderden door Ben van Essen
Workshop piano voor gevorderden
Workshop toetsen & sounds door Henny Mugge
Workshop akoestisch gitaar voor gevorderden door Arend Jansen
Workshop basgitaar door Wilco van Esschoten
Workshop monitoring & in-ear door Robert Knikker
Workshop songwriting (deel 2) door William Wixley
Workshop & seminar aanbidding leiden (deel 2: praktijk) door Jasper Siegers en Julia Kraan
Seminar ‘Leiding geven aan je muziekteam’ voor gevorderden door Michiel van Heusden
Seminar ‘Aanbidding en de geestelijke wereld’ door Menno Helmus

Klik hier voor meer info over de workshops in ronde 2

Workshop programma ronde 1: 13:30 – 14:45 uur

Lees hier vast welke workshops of seminars je wil volgen, je kan je top 2 per ronde opgeven op het aanmeldingsformulier.

Workshop zingen als
backing vocal

door Frans Korpershoek

Frans, bekend als zanger van de band Sela, leert je de ins en outs van het zingen als backing vocal. Een waardevolle workshop voor iedere zanger(es)! Deze workshop wordt in beide rondes gegeven.

Workshop drummen in een
worship setting

ZIT VOL!

door Jeroen van Santen

Jeroen is pro drummer. Hij heeft o.a. met Trijntje Oosterhuis, Mr. Probz, Hanne de Vries, Kees Kraayenoord en nog een hele waslijst anderen gespeeld. Aanbidding heeft zijn hart en hij neemt je met een flinke dosis passie mee in de wereld van een worship drummer.

Workshop akoestisch gitaar
voor beginners

door Ben van Essen

Ben is een multi-instrumentalist en schrijft ook graag een nummertje of twee. In het dagelijkse leven leert hij anderen muziek te maken, laat je dus inspireren en breid je snarenskills uit. Let op! Deze ronde is voor beginners.

Workshop piano
voor beginners

door Marcel van der Lugt

Marcel is met zijn onderneming Music Air al meer dan 10 jaar actief betrokken bij allerlei muzikale projecten en hij geeft ook pianoles. Kom naar deze workshop en leer meer over piano spelen in je aanbiddingsband. Let op! Deze ronde is voor beginners.

Workshop toetsen
& sounds

door Henny Mugge

Henny is bekend als toetsenist van o.a. Insalvation, Soul Survivor, Reyer en Sarah Ben Hamida. Hij weet alles over toetsen, sounds en tracks en leert je graag hoe jij daarmee aan de slag kan!

Workshop elektrisch
gitaar

door Arend Jansen

Arend is een bekend gezicht in het circuit van aanbiddingsmuziek. Hij is al meer dan 15 jaar actief als sessiegitarist en heeft op meer dan 50 albums gitaar gespeeld. In de workshop brengt hij je de fijne kneepjes van het vak bij.

Workshop geluidstechniek
ZIT VOL!

door Robert Knikker

Technische duizendpoot Robert is van jongs af aan al bezig met muziek, licht, geluid en alles wat daarbij hoort. Hij leert je alles over audiotechniek. Let op! In ronde 2 geeft Robert de workshop ‘monitoring & in-ear’ voor muzikant én techneut!

Workshop songwriting
(deel 1)

ZIT VOL!

door William Wixley

William is artiest, worshipleider en een ontzettend passievol liedjesschrijver. Momenteel is hij bezig met het Adem project, google dat even als je het nog niet kent. Verwacht inspiratie en veel songwriting praktijk. Let op! Deze workshop wordt vervolgd in ronde 2!

Workshop ‘De rol van solo-instrumenten’
ZIT VOL!

door Sjoerd Visser

Sjoerd is saxofonist en docent. Hij speelt voornamelijk jazz en improvisatie muziek. Ook binnen de aanbiddingsmuziek heeft hij heel wat ervaring. Speel jij sax, fluit of een ander solo-instrument? Kom en laat je inspireren!

Seminar ‘Leiding geven aan je
muziekteam’ voor beginners

door Michiel van Heusden

Michiel heeft veel ervaring met het leiden van muziekteams. Zowel in de kerk als ook op events. Daarnaast is hij fervent songwriter van aanbiddingsnummers. Leer meer over het leiden van een muziekteam en geef je op voor deze seminar. Let op! Deze ronde is voor beginners.

Workshop & seminar aanbidding
leiden (deel 1: theorie)

door Jasper Siegers & Julia Kraan

Jasper en Julia leiden beiden al heel wat jaartjes aanbidding in de kerk. Ronde 1 heeft het karakter van een seminar, met veel theorie. In ronde 2 is er ruimte voor de praktijk en ga je onder andere een setlist of liedlijst maken. Let op! Deze workshop wordt vervolgd in ronde 2!

Seminar ‘Aanbidden als
je het moeilijk hebt’

door Menno Helmus

Menno is voorganger in de Vineyard gemeente in Amersfoort en Wageningen. Hij speelt ook gitaar en bas en heeft een grote passie voor aanbidding. Menno neemt je op een toegankelijke manier mee in zijn verhaal over aanbidden als je het moeilijk hebt.

Workshop programma ronde 2: 15:00 – 16:15 uur

Lees hier vast welke workshops of seminars je wil volgen, je kan je top 2 per ronde opgeven op het aanmeldingsformulier.

Workshop zingen als
backing vocal

door Frans Korpershoek

Frans, bekend als zanger van de band Sela, leert je de ins en outs van het zingen als backing vocal. Een waardevolle workshop voor iedere zanger(es)! Deze workshop wordt in beide rondes gegeven.

Technische workshop
drums

door Dennis de Graaff

Dennis is drummer en heeft een opleiding aan het conservatorium genoten. Dennis heeft een grote passie voor God en in zijn vrije tijd maakt hij hele composities en engineert hij technisch super sicke drums. Die hij overigens zonder enige moeite wegspeelt. Laat je verrassen in een workshop over de technische kant van drummen!

Workshop akoestisch gitaar
voor gevorderden

door Ben van Essen

Ben is een multi-instrumentalist en schrijft ook graag een nummertje of twee. In het dagelijkse leven leert hij anderen muziek te maken, laat je dus inspireren en breid je snarenskills uit. Let op! Deze ronde is voor gevorderden.

Workshop piano
voor gevorderden

door Marcel van der Lugt

Marcel is met zijn onderneming Music Air al meer dan 10 jaar actief betrokken bij allerlei muzikale projecten en hij geeft ook pianoles. Kom naar deze workshop en leer meer over piano spelen in je aanbiddingsband. Let op! Deze ronde is voor gevorderden.

Workshop toetsen
& sounds

door Henny Mugge

Henny is bekend als toetsenist van o.a. Insalvation, Soul Survivor, Reyer en Sarah Ben Hamida. Hij weet alles over toetsen, sounds en tracks en leert je graag hoe jij daarmee aan de slag kan! Dit is dezelfde workshop als in ronde 1.

Workshop akoestisch gitaar
voor gevorderden 2

door Arend Jansen

Arend is een bekend gezicht in het circuit van aanbiddingsmuziek. Hij is al meer dan 15 jaar actief als sessiegitarist en heeft op meer dan 50 albums gitaar gespeeld. Vanwege de overweldigende aanmeldingen voor de workshop akoestisch gitaar voor gevorderden geven zowel Ben als Arend deze workshop!

Workshop basgitaar
BIJNA VOL!

door Wilco van Esschoten

“Het leuke van de bas is dat het de spil van de band is. Het is een soort lijm dat alle stukjes van de band aan elkaar plakt.” Zomaar een quote van Wilco, die in de christelijke muziekscene vaak te vinden is met zijn trouwe viersnaar. Kom en verbeter je bas-skills in de workshop basgitaar!

Workshop monitoring & in-ear
ZIT VOL!

door Robert Knikker

Technische duizendpoot Robert is van jongs af aan al bezig met muziek, licht, geluid en alles wat daarbij hoort. Hij leert je in deze workshop alles over monitoring & in-ear. Let op! In ronde 1 geeft Robert de workshop ‘geluidstechniek’ voor de liefhebber.

Workshop songwriting
(deel 2)

ZIT VOL!

door William Wixley

William is artiest, worshipleider en een ontzettend passievol liedjesschrijver. Momenteel is hij bezig met het Adem project, google dat even als je het nog niet kent. Verwacht inspiratie en veel songwriting praktijk. Let op! Deze workshop is het vervolg van de workshop in ronde 1!

Workshop & seminar aanbidding
leiden (deel 2: praktijk)

door Jasper Siegers & Julia Kraan

Jasper en Julia leiden beiden al heel wat jaartjes aanbidding in de kerk. Ronde 1 heeft het karakter van een seminar, met veel theorie. In ronde 2 is er ruimte voor de praktijk en ga je onder andere een setlist of liedlijst maken. Let op! Deze workshop is het vervolg van ronde 1!

Seminar ‘Leiding geven aan je
muziekteam’ voor gevorderden

door Michiel van Heusden

Michiel heeft veel ervaring met het leiden van muziekteams. Zowel in de kerk als ook op events. Daarnaast is hij fervent songwriter van aanbiddingsnummers. Leer meer over het leiden van een muziekteam en geef je op voor deze seminar. Let op! Deze ronde is voor gevorderden.

Seminar ‘Aanbidding en de
geestelijke wereld’

door Menno Helmus

Menno is voorganger in de Vineyard gemeente in Amersfoort en Wageningen. Hij speelt ook gitaar en bas en heeft een grote passie voor aanbidding. Menno neemt je op een toegankelijke manier mee in zijn verhaal over aanbidding en de geestelijke wereld.